11 maj 2019
16:00

Gefle IF FF

Referat: Karlslunds IF HFK - Gefle IF FF

Dagens match mellan Karlslunds IF HFK och Gefle IF FF slutar 1-1 efter en mållös första halvlek och KIF-mål på övertid av Anton Olsson.

Efter en veckas vila från seriespel ställdes idag Karlslund emot förra storklubben Gefle, som så sent som för 1,5 år sedan spelade allsvenska matcher. Efter att nu ha trillat ut både Allsvenskan och Superettan låg laget inför denna match på en tiondeplats.

KIF ställer upp med följande manskap:
Jakob Kindberg
Gabriel Kopkin (ut ’73) - Adam Björk - Anton Olsson
Simon Gefvert - Ibrahim Habib - Sebastian Loyola Nydén - Justin Salmon (ut ’65) - Sermed Habib
Christer Lipovac - Shpëtim Hasani

Avbytare: Tim Månsson, Daniel Hultqvist, Dennis Koss (in ’73), Elias Jangdin, Freddy Swartling, Mahammed Abdi Momin (in ’65), Phillip Amin.

Den första halvleken präglas mest av ett ställningskrig men med bra spel från båda lagen. Karlslunds bästa målchans är efter en hörna där mittbacken Adam Björk når högst men nicken går mitt på målvakten. Gefles bästa möjlighet är efter slarv i uppspelsfasen från Karlslund men siktet hos deras anfallare är felkalibrerat och skottet går över.

I den 56:e minuten tar Gefle ledningen efter ett inspel från kanten där Gefles anfallare kan trycka in bollen.
Karlslund skapar inte så värst många farliga lägen, har mycket boll men Gefle är kompakta i försvaret och tillåter inte hemmalaget till så många chanser, närmast är pigge och inbytte Mahammed Abdi Momin som efter fint spel på högerkanten nickar ett inlägg rakt på målvakten.

Klockan tickar upp på övertid och trycket mot Gefles planhalva ökar då Karlslund ångar på. Gefles straffområdet är faktiskt lika knökfullt som ett pendeltåg i Stockholm under rusningstid. När så en hörna från höger kommer är det tågets egen kapten Anton Olsson som trycker in bollen i mål och kvitterar till 1-1!

Karlslund vill fortsätta trycka på för ett segermål vilket syns tydligt på målskytten Olsson som kvickt tar med bollen till mittcirkeln innan Gefle knappt hunnit med att förstå att de släppt in ett mål.

Matchen slutar dock 1-1, vilket ändå bör ses som ett rättvist resultat.

Nästa match för Karlslund spelas även den på hemmaplan och mot ett norrlandslag, nämligen Gefles bittra rivaler Sandvikens IF, som har börjat säsongen på ett övertygande sätt. Matchen startar lördag 18 maj kl 16.00 på Karlslund Arena. Välkomna då!